18 Dage Uden Søvn

Robert McDonald: Mennesket, Der Gik 18 Dage Uden Søvn

I 1986 tog Robert McDonald, bosat i Mariposa, Californien, udfordringen for at bryde Maureen Westons rekord og gå uden at sove i en imponerende periode på 453 timer og 40 minutter, svarende til 18 dage og 21 timer og 40 minutter. Det hele fandt sted som en del af en balanceakt, hvor McDonald sad i en gyngestol i vinduet af en restaurant.

På vej mod afslutningen af ​​sit forsøg delte den 27-årige stuntmand med UPI, at "det har ikke været nemt. Jeg er klar til at falde om, fordi jeg har haft svært ved at holde noget mad nede." McDonald bemærkede også, at han havde tabt sig og havde svært ved at huske ting.

Inden han brød søvnrekorden, havde McDonald udført mange farlige stunts, herunder bjergbestigning og motorcykelspring, men dette var måske det farligste, han havde gjort i sit liv.

Efter at have gennemført dette bemærkelsesværdige forsøg, synes det, at McDonald ikke oplevede langvarige negative virkninger på sin sundhed. Han fortsatte med at leve et tilfredsstillende liv og blev senere kendt for at have bygget en livsstørrelse replika af et vikingeskib lavet af 15 millioner ispinde med sin søn, Robert Jr., i 2006.

Det er interessant at bemærke, at efter Robert McDonalds rekord blev det besluttet at stoppe måling og dokumentation af sådanne søvnunderskud. Der er flere grunde til dette:

For det første, i løbet af 1960'erne og 1970'erne, opdagede søvnforskere eksistensen af ​​"mikrosøvn," som er kortvarige perioder med søvn, der kun varer få sekunder. Disse er umulige at nøjagtigt overvåge uden kontinuerligt fysiologisk udstyr. Selv Dr. Dement, der overvågede Randy Gardner i 1964, indrømmede senere, at Gardner sandsynligvis oplevede mikrosøvn.

En anden grund til, at Guinness World Records ikke længere overvåger denne rekord, er den eksistens af mennesker, der lider af den sjældne genetiske lidelse kaldet "fatal familial insomnia." Dette er en sygdom, der begynder med søvnproblemer og gradvist udvikler sig til total søvnløshed (agrypnia excitata), hvilket forårsager taleproblemer, hallucinationer, demens og til sidst død. Det er sandsynligt, at en uheldig person, der lider af denne tilstand, ville være uvidende rekordindehaver, hvis søvnrekorden stadig blev overvåget.

Selvom der er historier om mennesker som Valentine Medina, der hævdede at have mistet evnen til at sove i årevis, er det ofte svært at verificere sådanne påstande, og de kunne ikke officielt godkendes som rekordholdere.

Disse historier illustrerer tydeligt, at søvn er en afgørende del af vores liv, og at forsøg på at undvære søvn kan have alvorlige konsekvenser for vores krop og sind. Det er vigtigt at prioritere sund søvnhygiejne og opretholde gode søvnvaner for at opnå og bevare optimal sundhed og velvære.

18 Dage Uden Søvn
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.