Hvad er Drømme?

De gamle egyptere anså drømme for at være en anden form for at se, og trænede drømmere fungerede som seere, der kunne hjælpe med at planlægge slag og træffe statslige beslutninger.

De gamle grækere og romere troede, at drømme var lige dele forudsigelser af fremtidige begivenheder og besøg af de døde.

Sigmund Freud mente, at drømme repræsenterede en skjult opfyldelse af et undertrykt ønske. Han mente, at drømmestudier var den nemmeste vej til forståelse af sindets ubevidste aktiviteter.

Efter tusindvis af års forskning har vi stadig ikke fundet ud af, hvad drømme egentlig er. Baseret på nyere forskning er der dog primært tre teorier:

Et biprodukt af hjernen

Ifølge aktiveringssyntese-modellen for drømme af Harvard-psykiaterne J. Allan Hobson og Robert McCarley skyldes drømme hjernens forsøg på at give mening til den neurale aktivitet, der finder sted under søvnen.

Konsolidering af hukommelsen

Almindelige hjerner har brug for tid til at konsolidere hukommelsen. Mens man drømmer, genbruges og konsolideres de relevante oplysninger. En vigtig funktion i drømme er at vælge, hvad der skal huskes, og hvad der skal glemmes.

Forberedelse på trusler

At føle sig bange, mens vi sover, er et redskab i hjernen, der forbereder os på at stå over for en trussel, når vi vågner. Vores hjerneceller forbereder sig på en risiko, uanset om vi sover eller ej.

Kreativitet og problemløsning

Drømme og kreativitet er tæt forbundet. At skabe en drøm ved hjælp af dele af vores hukommelse og opbygge en fortælling for at give den en mening er i sig selv en kreativ proces.

Kreativitet er baseret på nye og anderledes ting, på ting, som vi ikke har let ved at forstå - og drømme passer perfekt til denne definition.

Her i Papi Jamas er vores slogan "Keep Dreaming". Uanset alder, personlighed, præferencer eller social status mener vi, at alle skal blive ved med at drømme - uanset hvad det betyder for dig: håb, tro, mål, visioner, planer eller skøre idéer.

Til dette formål har vi udarbejdet følgende kollektioner af pyjamas til mænd.Tag et kig på dem og bliv ved med at drømme :D

Bibliography

1. What Your Dreams Actually Mean, According to Science https://time.com/4921605/dreams-meaning/

2. Psychoanalytic Dream Interpretation https://en.wikipedia.org/wiki/Psychoanalytic_dream_interpretation

3. Discover Magazine. Why Do We Dream?https://www.discovermagazine.com/mind/why-do-we-dream-science-offers-a-few-possibilities

4. What is the Activation-Synthesis Model of Dreaming?https://www.verywellmind.com/what-is-the-activation-synthesis-model-of-dreaming-2794812

Sovende dreng med blå himmel og stjerneskud i baggunden
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.